Intercanvi de coneixements

Prèviament a la planificació del projecte és important conèixer la societat i la cultura on es realitzarà el projecte, així com conèixer tot tipus d’experiències que ja s’hagin realitzat en aquell entorn proper.

Per a la bona realització del projecte és important les relacions i reunions amb la població. Respectar els diferents nivells de presa de decisions farà que el projecte pugui reeixir més fàcilment o que el projecte es concebi aliè a la pròpia població.

Guanyar la confiança dels habitants del lloc requereix de paciència i empatia per comprendre el millor possible les relacions socials de la població. Escoltar més que explicar és la primera lliçó a aprendre, i comentar i explicar tants cops com faci falta el que es pregunta.

Integrar-se al ritme de la població és un dels temes importants a tenir en compte.

Previ a tot, conèixer la realitat del país mitjançant persones originàries, és necessari.

L’experiència i el coneixement d’altres cooperants pot ajudar a prendre decisions de projecte més encertades.

El treball de l’Aula Oberta d’Arquitectes permet posar en comú maneres de fer i pensar diferents fins arribar al consens del projecte.

La implicació política és imprescindible per treballar col·laborativament en la mateixa direcció.

La presentació del projecte als politics locals és molt important i cal utilitzar les eines que siguin més fàcils per entendre el projecte.

Els arquitectes col·laboradors del projecte han estat: Sandra Barcons, Laura Coll, Jordi Parcet, Xavi Rius, Sònia Rodriguez i Miquel Sitjà.